Cu vaporul prin deltă, spre ţărmul mării

Ţărmul Mării Negre, în Delta Dunării
august 2008

Plecam din Retezat cu trenul, via Defileul Jiului, Bucuresti, iar din capitala tarii luam un tren de noapte pana in Medgidia. Aici schimbam si luam primul tren spre Tulcea. Traversam Podisul Dobrogean, cu denivelarile sale netede, pe unde trenul serpuieste in voie. Pe varful unui deal se vede, in departare, cetatea Enisala, insa din pacate nu aveam cum sa ajungem la ea.

Peisaj specific Dobrogei, pe malul lacului Sinoe


Ajungem in Tulcea, ne luam bilete la vapor si apoi petrecem 4 ore de drum cu vaporul pe bratul Sfantu Gheorghe, admirand un peisaj specific de delta si o expozitie continua de vapoare noi, insa si vechi si uitate de lume pe un tarm pustiu al deltei.

In Tulcea





















Transportorul nostru fluviatil ancoreaza in portul Sf. Gheorghe, iar noi de aici o luam la picior pana pe tarmul marii, unde ne punem cortul. Eu ma bucur sa vad pentru prima data marea, dar cum zonele montane prezinta atractia noastra principala, area a fost doar un alt obiectiv turistic de atins. Unul frumos, totusi, alaturi de delta.

Casa specifica din sat








Urmatoarele doua zile ni le petrecem odihnindu-ne, facand baie, plaja si mici plimbari prin zona si admirand apusuri si rasarituri. Am facut si un mic castelas din nisip, un castel in care sufletele noastre au ramas acolo, pe acea plaja pustie, chiar daca noi, intr-un final, am plecat spre casa.

Exista sirene !








Vegetatie specifica, adaptata arealului de litoral


























Am avut norocul de a afla, de la alti turisti care au venit cu cortul, ca noi, pe tarm, ca s-ar vedea minunat apusul de soare peste bratul Dunarii, de pe tarmul marii. Asa ca mergem si noi sa vedem. Aveau dreptate. Minunat si incomparabil.










Jocul valurilor in lumina apusului, pescarusii zburand pretutindeni, toate acestea ofereau un peisaj unic, un peisaj pe care nu il intalnesti la munte, insa pe care trebuie sa il vezi, macar o data in viata.

Si probabil ne vom intoarce pentru a-l retrai :)

Un comentariu: