Hai-hui pe unde am putut

E titlul potrivit pentru ceea ce urmeaza. O adunatura de mici plimbari in natura :)

De la ultima iesire din Suncuius, burtica a inceput sa creasca vazand cu ochii, iar caldura verii s-a intensificat semnificativ. Asa ca nu ne-a ramas decat sa facem mici plimbari prin jurul orasului, cand soarele nu era prea dogoritor.

Sa incepem...  

Varciorog, iunie 2012

Am iesit peste noapte, la cort, in Varciorog, cu amici de-ai mei si cu fratele meu si prietena lui. 8 oameni, 4 perechi. Noi doi si fratele cu prietena am plecat cu Suzi mai devreme si am petrecut o zi intraga la racoare, pe vale, cand in oras era cald.  Inainte de relaxare am facut si o mica plimbare pe o culme de deal, pana cand soarele incepuse sa arda.

Amicii mei au venit dupa-masa si am petrecut o seara frumoasa la foc, tragandu-ne pe rand patul. Eu am mers la culcare cand deja ma strigau amicii ca se uita stelele la mine, nu eu, la ele :)
Una peste alta, o iesire frumoasa, cu amicii de-o viata (si cand spun asta, ma refer de pe la varsta de vreo 7-8 ani).











Uileacu de Munte, iunie 2012, cu Lia si Leo

Am petrecut o seara frumoasa in plina salbaticie, la doar 15 km de oras. Cel putin asa ai impresia cand, departandu-ne de sat, pe o culme, vezi in jurul tau doar paduri si poieni intinse, fara nicio urma de civilizatie.

Am ramas placut surprinsi de zonele care inconjoara Uileacul, asa ca urma sa ne mai intoarcem pe aici. Cu atat mai mult ca burtica tot crestea si nu puteam face mare lucru in afara de niste plimbari. Ne-am acomodat situatiei si am facut si noi ce am putut :)

Perspectiva aeriana din cires. Nu stiu cine fura cirese, nu l-am vazut :))

Luna a sasea de sarcina, traseu de vreo 5 km.

 

  
Master Şef de Uileac :)



Uileacu de Munte, iulie 2012

Zis si facut ! Ne-a placut prea mult aici, asa ca ne-am intors la o sesiune foto in lanul de floarea soarelui si la o plimbare pe vale (voiam sa vedem de mai aproape fantana cu cumpana de lemn) cu intoarcere pe culme, bineinteles la apus.

Tot vreo 5 km, luna a 7 de sarcina. Moni, cand sa ne apropiem de masina: "Asa scurt ? Putea fi mai lunga plimbarea". :)) Cum sa nu fii mandru de asa o graviduta plina de viata ?








Toata lumea atentie la noi ! Alex da din picioruse !









Podgoria, iulie 2012

O mica Plimbare pe o culme mai salbatica, pe care am traversat-o cu Lia si Leo cu doua zile inainte, pe bicicleta. Trebuia sa vin aici si cu graviduta mea, e prea frumos. E un drum de carute care urmeaza o culme, rupt parca din zonele salbatice si pitoresti ale Padurii Craiului.

Asta ca sa ne mai potolim dorul de zonele dragi noua... Si ne facem plinul de piersici :))

Priveliste spre lacul de acumulare de la Fughiu si spre Osorhei. In departare dreapta e dealul de la Betfia, unde tuna si fulgera de zor.

La intoarcere ne-am oprit iar aici sa cinam in natura, admirand fulgerele si furtuna care loveau de zor zona Alesdului. O cina cu un spectacol de zile mari :) Am ajuns la Suzi pe noapte, numai bine cand s-a racorit.

Sa inteleg ca iti place si tie aici, de dai asa din picioruse ? :)



Saldabagiu de Munte, august 2012

Profitam de o zi cu temperaturi mai decente si plecam dupa-masa spre Saldabagiu. Plecam din sat spre centrul de calarie, de unde coboram prin padure spre valea pe care o urmam inapoi spre Suzi.

In padure, criminal vara ! Ne-am luptat cu armata de tantari pana sa iesim iar in poieni. Am ajuns sa rupem o crentuta mai mare pe post de evantai. Exact, nu pentru a ne face vant :))

In total, 7 km, graviduta in luna a 8. Singura problema a fost ca am uitat sa luam o gustare cu noi si n-am facut pauze destul de mari fiindca burtica cerea alimentare. Dar NU ne-am grabit deloc. M-a facut mandru de ea din nou. Ma indoiesc ca voi gasi o graviduta mai plina de viata decat a mea :)

De data asta Saldabagiu, nu Uileacu de peste vale. Jos, la primele case din Uileacu am ajuns, cand deja aveam vreo 4-5 km strabatuti :)

Am avut placuta surpriza sa dam peste vreo 3-4 foisoare de observare. De aici se poate face birdwatching, ceva cam nou inca pentru romani. Cu siguranta vom veni aici cu Alex si-l vom cocotza in copac :)

Pacat ca n-am avut rabdare sa stam ca era prea cald in copaci, dar precis am fi zarit cel putin un fazan, pe care l-am auzit in departare.

Luna a 8 de sarcina, cocotzata pe-o scara mare si abrupta. Incet, da' sigur :)

Stai ca vin si eu !





Ascunzatoare :)


Macro-perfectiune

Sa vedem, mai vin ceva nori ?
 
Cand se baga soarele sub nori, deja e mai placut afara. Macar de-ar fi mai multi norii astia...


Cam atat am facut...

...de la ultima ieire din Suncuius. Ne-am acomodat situatiei si ne-am bucurat de ce-am putut. Mai urmeaza sa profitam de zilele in care se racoreste putin, desi, incet incet, ne apropiem de momentul cel mare.

Nu-i bai, vine toamna si iesim cu Alex la padure pentru cateva ore. Plimbari si nu numai :)

Si daca inca nu v-ati dat seama cine e Suzi, va spun eu. E fetita si e noua membra a familiei noastre, draga noua si extrem de utila. Fara ea nu faceam toate plimbarile astea.





3 comentarii:

  1. Felicitari pentru Suzi si.... din cate inteleg.. si pentru Alex! :))) "Ati" nascut, nu? :)

    Multa sanatate la toti trei!

    PS. Felicitari Mony ca ai fost asa voioasa pana la final! Asa sper ca o sa fiu si eu cand o sa fiu insarcinata! Bine, mai e pana atunci :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim si multumim. Multi km fara probleme si sanatos sa fie (ti-am multumit in oglinda :P ) Inca "n-am" nascut, dar am apreciat formularea ta (cristi here). Asteptam cu sufletul la gura.

    Si da, amandoi iti dorim sa fii o mamica la fel de voinica atunci cand va veni momentul. Numai tu ai de castigat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahaaa, ups, scuze, am inteles eu gresit din articolul cu Baby on board :P
    Atunci.. nu stiu ce se ureaza.. :P Nastere usoara, sanatate of course si curaj pt mami si tati :)

    Va pup!

    RăspundețiȘtergere