Din dor de munţii mari


De cativa ani a devenit o traditie la noi sa incercam macar sa vedem ploaia de stele cu maximul pe 12 august. Am incercat si anula cesta, in ciuda cerului noros pe care l-am prins. Si-am vazut vreo 3 meteoriti :)

Sa incep cu inceputul, pentru a intelege de ce acest titlu...

Facem o plimbare de vreo 4-5 km la Saldabagiu de Munte, cu Moni in ultima saptamana de sarcina. Voinica mamica ! Peste dealuri, pe ulite de sat, prin lanuri de floarea soarelui si de porumb, livezi, plaiuri intinse cu flori si buruieni, etc. Pe cand ajungem la centrul de calarie, se lasa si soarele incet, spre apus. Inca mai aveam de mers pana la Suzi.

Noi ne bucuram de vreme buna, insa peste dealuri, la Cetariu, turna cu galeata. Azi suntem norocosi. Mai mult, spre apus, soarele arunca lumini calde, oferind un peisaj de vis.

Ah, ce bine-a fost ! Parca n-am fi plecat de acolo... 



Observati cum toarna cu galeata in Cetariu, nu ?

 

  
Se pare ca-i place. Cand am ajuns la "spectacol" a inceput si el sa dea din picioruse :)



Dupa ce se duce soarele la culcare, frigul pune stapanire peste dealuri. Ne imbracam bine si asteptam sa dispara palcurile de nori, sa vedem si noi unu-doi meteoriti. Degeaba, norisori tot au existat, iar ploaia de meteoriti a fost cam slaba anul acesta(e drept, am fost in 13 spre 14 seara...). Dupa doua ore rezistate eroic (si cu 3 randuri de haine pe noi), ne-am saturat si-am plecat acasa.

Uileacu de Munte si Cassiopeia 

Evident, Carul Mic si Carul Mare

Suzi, Uileacu de Munte si constelatiile Perseus si o parte din Cassiopeia.


De ce "dor de muntii mari" ? Ca am prins o zi cu caracteristici specifice lor. Si l-am potolit astfel: pe-o culme de deal cu largi privelisti, in fata natura dezlantuita, in stanga apusul cald, vantul sufla cu putere, iar noi, imbracati cu haine lungi. Specific unei primaveri in muntii mari.

Prietenii stiu de ce :)


Un comentariu:

  1. LOOOOOV this one!!! Ii scrisa cu mai multa daruire si pozele nici nu am cuvinte...

    RăspundețiȘtergere